Bilimle Sanatın İç İçe olduğu Kampüs

Öğrencilerine sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel değerler kazandırmayı hedefleyen Hasan Kalyoncu Üniversitesi, düzenlediği çeşitli sosyal ve bilimsel aktivitelerle öğrencilerin, sosyal kampüs imkânlarından yararlanmasını sağlıyor.

Üniversite bünyesinde bulunan 3000 kişilik kapasitesi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde bir ilk olan Gösteri ve Sanat Merkezi büyük etkinliklere ve konserlere ev sahipliği yapıyor. Yine üniversite bünyesinde bulunan Kongre ve Kültür Merkezi ise modern mimari yapısı ve 1000 kişilik kapasitesi ile bölgenin en büyüğü olarak; kongre, seminer, sempozyum, panel, organizasyon, iş toplantılarının en önemli adreslerinden. HKÜ’de eğitimin-öğretimin dışında birçok; kültürel, sanatsal ve bilimsel faaliyetlere imza atılıyor. Öğrenci kulüplerinin öncülüğünde düzenlenen etkinliklerin yanı sıra Hasan Kalyoncu Üniversitesinin patentini aldığı “Altın Baklava Film Festivali”ile sinema sektörünün gelişmesine ve eser üreticilerinin ulusal ve uluslararası platformlarda tanınmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Her yıl düzenlenen ‘‘Psikoloji Gündemi’’bir marka haline gelmiş durumda ve öğrencilere alanlarında sektörden uzmanlarla bir araya gelme imkânı sunuyor. Mühendislikle mimarinin buluştuğu yine patenti HKÜ tarafından alınan ‘‘Uluslararası Spagetti Köprü Yarışması’’ öğrencilerin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkaran önemli etkinliklerimiz arasında yer alıyor.  Dünyada binlerce kişi tarafından aynı anda başlanan, dünyanın en büyük ve kapsamlı oyun geliştirme maratonu olan ‘‘Global Game Jame’’3 kez ev sahipliği yapan HKÜ aynı zamanda düzenlediği ‘‘Hackathon’’lar ile mühendisleri ve girişimcileri bir araya getirerek fikirlerini üretime dönüştürmesine olanak sağlıyor.